Hooverphonic - koncert

Hooverphonic - koncert

Fabryka Trzciny

Grają: Hooverphonic

start: 2008-05-11 00:00
miejsce: Fabryka Trzciny ul. Otwocka 14 Warszawa Polska
wstęp: 60 zł /miejsca stojące, (małe piwo w cenie biletu)
Już 11 maja w auli warszawskiej Fabryce Trzciny odbędzie się jedyny w Polsce koncert belgijskiej grupy Hooverphonic! Belgijska formacja Hooverphonic, określana czasem jako 'Hoover across Europe' powstała w 1996 roku. Stawiani na równi z Massive Atack i Portishead. W pierwszym składzie zespołu znaleźli się: wokalistka Liesje Sadonius, gitarzysta i programista Alex Callier, klawiszowiec Frank Duchęne oraz gitarzysta Raymond Geerts. Zadebiutowali singlem "2Wicky", który znalazł się na ścieżce dźwiękowej filmu "Ukryte pragnienia" Bernardo Bertolucciego. Muzyka grupy towarzyszyła też takim filmom jak: The Real Blonde, Koszmar Minionego Lata, Shades, serial „La Femme Nikita”. Zespół był na koncercie w Polsce w 2006 roku podczas II edycji Free Form Festival.



11 maja w Fabryce Trzciny zespół, na jedynym koncercie w Polsce, promował będzie swój najnowszy album „The President of The LSD Golf Club”!

Dyskografia:
A New Stereophonic Sound Spectacular 1997
Battersea EP, 1998
Blue Wonder Power Milk 1998
The Magnificent Tree 2000
Hooverphonic Presents Jackie Cane 2002
Sit Down and Listen to Hooverphonic  live, 2003
No More Sweet Music 2005
Singles '96 - '06 2006
The President of The LSD Golf Club” 2008


Sprzedaż biletów ruszyła 14 marca
cena biletu: 60 zł /miejsca stojące, (małe piwo w cenie biletu)

rezerwacja i sprzedaż biletów:
- kasa Fabryki Trzciny, tel. (22) 818 60 39, e-mail: [email protected]
- Shortcut, Traffic Club, ul. Bracka 25, Warszawa,tel. (22) 692 14 30
www.shortcut.pl

więcej informacji na:
www.goodmusic.com.pl
www.fabrykatrzciny.pl
www.myspace.com/hooverphonic 


Komentarze

Chcesz dodać komentarz? Zaloguj się lub zarejestruj jeśli nie posiadasz jeszcze własnego konta.

Skojarzenia

pomoc
zamknij

Bądź częścią imprezy i podziel się muzyką!
Co chciałbyś usłyszeć na tej imprezie?
Dowiedz się więcej | FAQ

Wklej i słuchaj!
Wklej linka z SoundCloud, YouTube lub Muno.pl.

Galerie z imprezy

Hooverphonic @ Fabryka Trzciny

Polecamy: Warszawa

Zdjęcia

MUM - koncert

MUM - koncert
04.03.2008

zobacz wszystkie zdjęcia

Korzystanie z witryny muno.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce cookies.